Insula Clipperton sau "Insula Pasiunii'!

luni, 1 februarie 2010



Insula Clipperton este un atol de corali nelocuit in Oceanul Pacific la 945 de km de Insula Soccoro, cel mai apropiat pamant, si la 1280 km de Coasta Mexicului.
Insula Clipperton face parte din domeniile statului francez si este sub directa autoritate a Primului Ministru. Cel mai apropiat teritoriu francez este la peste 4000 de km, Polinezia Franceza.
Temperatura pe insula este una tropical oceanica cu temperaturi de 20–32 °C.
In apele din zona insulei, au fost identificate 115 specii de pesti, dintre acestia doar tonul fiind exploatat si avand o valoare economica ridicata. Este singura resursa ce este valorificata in aceasta zona.
Vegetatia insulei este acum aproape desertica, la ultima expeditie fiind identificati aproximativ 674 de cocotieri.



Insula se prezintă sub forma unui atol de corali cu o formă circulară, cu o circumferinţă de aproximativ 12 km. Din suprafaţa totală de 9 km² laguna reprezintă aproximativ 7 km², restul fiind teren uscat cu o înălţime maximă de 29 m. Datorită faptului că evaporarea apei din lagună este mai lentă decât precipitaţiile, apa din aceasta este dulce la suprafaţă, iar de la 6 m profunzime este sărată şi puţin acidă. Adâncimea medie este de 20 m, iar adâncimea maximă este de 90 m, şi datorită faptului că laguna este închisă, în interiorul acesteia mediul nu este propice existenţei coralilor.



Un paradis neexploatat in Oceanul Pacific si care ar putea deveni o destinatie turistica extravaganta, insa momentan doar unii cercetatori se aventureaza sa viziteze aceasta insula.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Flag Counter

free counters
 
 
 
Un widget cool pentru blogul tau!
Ro2.ro - Promovare si statistici web
Blog
toateBlogurile.ro