Palau - Prezentare generala

luni, 1 februarie 2010

Republica Palau este o tara aflata in Oceanul Pacific la 800 de km est de Phillipine. Castigandu-si independenta in 1994, Palau este una dintre cele mai mici si mai tinere tari de pe Terra.



Statul are o suprafata de 459 km² si o populatie de aproximativ 20000 de locuitori. Palau nu are o moneda nationala si se foloseste dolarul american ca moneda de schimb. Ca limba oficiala este folosita engleza si o limba locala, palauana.
Majoritatea mediului inconjurator a ramas conservat si ferit de degradare si poluare. Insa Palau sufera de pe urma incalzirii globale si, mai ales, de pe urma cresterii nivelului oceanului planetar.
Din punct de vedere turistic, Palau este o destinatie care nu este exploatata asa cum ar trebui, tinand cont de zona in care se afla si de faptul ca temperaturile medii sunt in jur de 27 gr. C.



Orasul Koror, cel mai mare oras si vechea capitala, este zona principala unde poti merge sa-ti cumperi suveniruri.



Palau este unul din cele mai mari puncte de atracţie pentru scufundătorii din întreaga lume. Blue Corner, Turtle Cove, Drop Off sunt numai câteva din locurile renumite pentru scufundători.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Flag Counter

free counters
 
 
 
Un widget cool pentru blogul tau!
Ro2.ro - Promovare si statistici web
Blog
toateBlogurile.ro