Ghid de supravetuire in spitalele din Romania!=))

luni, 10 mai 2010

Am primit pe e-mail un 'Ghid de supravetuire in spitalele din Romania', iar zambetul amar pe care mi l-a starnit m-a facut sa-l postez si pe blog...

A dat boala in tine si te-a mancat undeva sa te duci la spital in loc sa iei un pumn de antibiotice ori sa-ti storci singur cosul de pe fund? Ei bine, mosule, s-ar putea s-o mierlesti. Ca sa scapi viu dintr-un spital romanesc, care, culmea, se poate chema, cinic, Filantropia, si nu, onest, IML, iti trebuie nu doar noroc de jucator rusnac de ruleta, ci si un pic de şcoala a vietii. Asa ca ia aici si citeste, cat inca mai vezi cu ochiul liber, cateva sfaturi practice culese de pe patul de suferinta!

SPAGA

Tehnica infiptului la buzunarul de la halat e primul lucru care iti asigura supravietuirea.
E o miscare pe care trebuie s-o exersezi dinainte, daca vrei sa-ti iasa din prima si sa nu bagi banii pe langa. „Palmat“ se cheama tehnica si e imprumutata din practicile hotilor de portofele, care lucreaza fin, fara sa atinga haina in buzunarul careia isi strecoara mana. Diferenta e ca ei scot, pe cand tu bagi. Decisiva e aici miscarea de invaluire, felul discret in care te apropii de obiectiv, il tintesti cu coada ochiului, palmezi suma cu degetul mare si profiti de cele cateva secunde in care victima iti indica buzunarul corect printr-o usoara mladiere a coapsei. Introduci, apoi retragi mana discret. Atentie: nu te uita niciodata fix la buzunar. E semn de proasta crestere si poate genera suspiciuni.

CEARSEAFURILE

Singura chestie care lipseste de pe un cearseaf de spital romanesc e „Ghita was here“ scris cu carioca. In rest, gasesti de toate: sange inchegat (care nici macar nu e al tau), pete zgrunţuroase de apret turnat cu caldarea in cazanul in care s-au fiert albiturile si care te zgarie la cur, pete de ketchup nu, ca nu se da ketchup in spital, muci si – de ce nu? – ulei de motor de la un fost mecanic auto decedat, internat inaintea ta. A doua chestie nasoala e ca cearsaful de spital e conceput, de regula, pentru bolnavi pigmei, asa ca, oricat te-ai stradui, n-o să reusesti in veci sa ai cearsaf si sub cap, si sub cur, si sub picioare. Alege sa ai sub picioare, nu de alta, dar daca stai fara ciorapi risti sa te pricopsesti cu o micoza pe viata de la saltea.

WC-urile si DUSURILE

Ideal ar fi sa-ti propui ca pe perioada internarii sa nu mergi la buda si sa nu te speli. Au fost cazuri de pacienti carora le-a iesit. Dar ei au fost exceptii. Prin urmare, e absolut necesar sa dispui de folii de unica folosinta, pentru colac (ma rog, daca exista colac). Cu cat aveti mai multe, cu atat mai bine, caci puteti face oricand afaceri cu ele printre colegii de salon. Se vor vinde ca painea calda. Cu dusul e mai greu, fiindca sunt ori incuiate, ori stricate, ori tre’ sa-l stii pe directorul spitalului sau pe ministrul Sanatatii ca sa ai acces la ele. Recomandarea noastra: faceti dus cu servetelele umede.

ASISTENTELE & REANIMAREA

Doua lucruri sunt aici esentiale. In primul rand, inainte de a te interna, incearca sa ai cat mai multe bancnote de 5 si 10 lei. Asistentele sunt niste tonomate care nu dau rest. Acum sa nu te astepti sa si faca ceva pentru banii astia sau macar sa zambeasca. Nttt, no way. Ei reprezinta un fel de taxa de protectie; dai banu’ ca sa nu te omoare cand iti fac o injectie, ca sa-ti nimereasca vena din prima cand iti iau sange, ca sa nu te sugrume cu garoul. In cazul in care ajungeti la reanimare si tre’ sa va umezeasca cineva buzele cu apa: asigurati-va ca asistenta careia ii dati taxa (aproximativ 100 ron) nu iese din tura fix cand iesiti voi din operatie. Nu pentru ca arunci cu banii degeaba pe asta, care se cara, ci ca aia care vine dupa ea, nefiind platita, s-ar putea sa te omoare prin insetare.

HALEALA

Ideal e sa primesti de-acasa. Totusi, daca mananci la oficial, cel mai indicat e sa o mirosi inainte si, eventual, sa astepti s-o guste un coleg de salon aflat în faza terminala, desi umbla vorba printre bolnavii cu experienta ca la „Fundeni“, „Bagdasar“ sau Universitar nu e chiar atat de naspa. In anumite cazuri insa, aceste zvonuri au fost infirmate. Oricum, nu te duci la spital ca sa mananci, nu? Daca voiai asta alegeai un restaurant.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Flag Counter

free counters
 
 
 
Un widget cool pentru blogul tau!
Ro2.ro - Promovare si statistici web
Blog
toateBlogurile.ro