Rugby - Divizia Nationala: Poli Agro Unirea Iasi - CS Stiinta Petrosani 31-12

sâmbătă, 17 aprilie 2010

Astazi, 17 aprilie, Poli Agro Unirea Iasi a reusit sa obtina o victorie foarte importanta in economia Grupei B a Diviziei Nationale de Rugby, invingand cu 31-12 pe C.S. Stiinta Petrosani. Meciul, contand pentru etapa a V-a, s-a disputat pe Stadionul Agronomia "Dr. Sandu Ville Gorun", si a fost unul echilibrat.

Poli Agro Unirea Iasi (echipament alb-albastru) a inceput in urmatoarea formula: Graur, Morosanu M., Rotaru, Vacaru, Cernescu, Hodoroaba, Ignea, Paslaru, Drusca, Fanariu, Bisoc, Bas, Manolachi, Formagiu, Croitoru.

Meciul a fost condus la centru de arbitrul Vlad Iorgachescu - Bucuresti, ajutat la cele doua tuse de Bogdan Nechifor si Ioana Rusu, ambii din Pascani.

Pe o vreme mohorata, iesenii au atacat in prima repriza de la dreapta la stanga, vantul fiindu-le potrivnic. Totusi, Poli a reusit sa marcheze un eseu, inca din primul atac, prin Fanariu (2'), Ignea reusind transformarea. Astfel, dupa numai doua minute, Iasiul conducea cu 7-0, iar meciul parea sa le fie la discretie.

Petrosaniul a profitat de avantajul creat de vant si, dupa numeroase atacuri, au reusit sa marcheze un eseu prin Iovan (25'), Bratu reusind si transformarea, astfel egaland la 7.

Poli a simtit pericolul si a rabufnit pe urmatorul atac, iar Bisoc a reusit sa aduca iarasi in avantaj echipa ieseana. Ignea nu a reusit o transformare simpla, scorul ramanand 12-7. Dupa aceasta incercare, Stiinta a incercat iarasi sa marcheze, iar eforturile le-au fost rasplatite in ultima faza de joc, atunci cand Burtea a reusit egalarea in urma unui eseu.

Astfel, dupa prima repriza, cele doua echipe erau la egalitate, un rezultat pe care jucatorii Politehnicii nu-l agreau. Pentru a-si pastra sansele la accederea in Play-offul Diviziei Nationale, Politehnica trebuie sa termine in primele trei pozitii, iar victoria in meciul de astazi era esentiala pentru atingerea acestui obiectiv. Petrosaniul, echipa nou promovata, parea inaintea acestui meci victima sigura.

Astfel, a doua repriza se anunta una de foc, iar Poli avea sa aiba avantajul vantului in aceste 40 de minute. Acest avantaj, impreuna cu jocul mult mai bun facut de jucatorii ieseni, aveau sa conteze decisiv in economia acestei partide. In urma atacurilor repetate, Florin Bas (46') a reusit eseul care a descatusat echipa ieseana. Morosanu a reusit si el transformarea, ducand astfel scorul la 19-12. Poli avea nevoie de inca un eseu pentru a obtine punctul bonus ofensiv, iar la dispozitie mai aveau 34 de minute.

Poli si-a atins obiectivul, de 4 eseuri, in momentul in care Cernescu (60') a reusit o patrundere foarte buna si a marcat un nou eseu. Transformarea a fost ratata de Ignea, scorul ramanand 24-12.

Florin Bas (68') a marcat pentru ieseni ultimul eseu al meciului, un eseu care asigura linistea echipei pe final de meci. De aceasta data, Morosanu a reusit transformarea, ducand scorul la un linistitor 31-12.

Pe final, Poli Agro si-a facut singura viata grea, Rotaru (73') si Simion (75') primind cate un cartonas galben si lasand echipa in doar 13 jucatori pe final de meci. Totusi, echipa a reusit sa apere rezultatul pana la final, iar acest rezultat i-a adus Iasiului 5 puncte (4 pct victorie si 1 punct bonus), puncte care o mentin pe Poli Agro pe pozitia a treia, la egalitate cu locul al doilea, ocupat de Farul Constanta, acestia avand un meci mai putin disputat.

Urmatorul meci al Iasiului este pe 5 mai la Timisoara, meci care poate fi decisiv pentru configuratia finala a clasamentului, o victorie sau un egal scotand-o pe Timisoara din lupta.

Divizia Nationala - Grupa B: Rezultate etapa a V-a

RCJ Farul Cta.- CSA Steaua Bucuresti 22-30
RCM U de Vest Timisoara - RC Barlad 31-8
CS Poli Agro Iasi - CS Stiinta Petrosani 31-12


Clasament

1. CSA Steaua Bucuresti 5 5 0 0 290-38 5pbonus 25puncte
2. RCJ Farul Constanta 4 3 0 1 95-61 2pb 14p
3. CS Poli Agro Iasi 5 3 0 2 88-136 2pb 14p
4. RCM U de Vest Timisoara 5 1 0 4 63-95 4pb 8p
5. RC Barlad 4 1 0 3 54-148 1pb 5p
6. CS Stiinta Petrosani 5 1 0 4 37-153 0pb 4p

Articol pubilicat si pe SportInIasi.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Flag Counter

free counters
 
 
 
Un widget cool pentru blogul tau!
Ro2.ro - Promovare si statistici web
Blog
toateBlogurile.ro