Box: Cupa Romaniei Seniori - Iasi 2010

vineri, 12 martie 2010

Vineri, 12.03.2010, la Sala Polivalenta din Iasi, au avut loc finalele Cupei Romaniei la Box. Nu mai fusesem niciodata la un meci de box, insa dupa aceasta zi m-as duce de fiecare data cand as avea ocazia;)!
Am asistat la 11 meciuri frumoase, unele chiar de un spectacol adevarat;)! Cele mai atractive meciuri au fost finalele la categoriile 64 kg, 69 kg si 75 kg.
Programul finalelor a fost urmatorul:
1. Categoria 48 kg: Hondaru Marius [Metrorex Bucuresti] - Berceanu Ovidiu [CSM Resita]
Meciul a fost unul foarte echilibrat, intre doi pugilisti foarte buni, insa Berceanu a castigat la puncte, desi majoritatea celor din public il vedeau castigator pe Hondaru.


2. Categoria 51 kg: Poczo Iulius [Dinamo Bucuresti] - Dragomir Andrei [CSM Resita]
Acest meci a fost dominat categoric de catre Poczo, multiplu campion national si medaliat cu argint la Europene.


3. Categoria 54 kg: Bejenariu Andrei [CSM Suceava] - Andreiana Razvan [Dinamo Bucuresti]
Un meci extrem de disputat, in care s-au impartit pumni grei, insa Bejenariu a fost nevoit sa se recunoasca invins dupa ce a inceput sa sangereze, iar medicul nu i-a mai permis sa boxeze.


4. Categoria 60 kg: Sandu Catalin [CSM Bacau] - Podasca Gabriel [CSM Buzau]
O victorie la puncte pentru Sandu Catalin, campion national in 2009.


5. Categoria 64 kg: Lupu Traian [CSM Gladiator Iasi] - Alexandru Adrian [CSM Calarasi]
Cel mai asteptat meci al Galei de catre publicul iesean, a fost finala categoriei de 64 kg, in care pugilistul iesean, Campion National in perioada 2004-2009, l-a invins foarte clar pe Alexandru Adrian, medaliat la campioantele europene pentru juniori. Fiecare lovitura data de Traian Lupu a fost primita cu urale de suporterii de la Polivalenta.


6. Categoria 69 kg: Popescu Georgian [Petrolul Ploiesti] - Gheorghe Ionut [Farul Constanta]
Cea mai interesanta finala a acestei Gale, i-a adus fata in fata pe Popescu Georgian, multiplu Campion National si clasat pe locul V la Olimpiada de la Beijing 2008, si Gheorghe Ionut, multiplu Campion National si castigator al unei medalii de bronz la Olimpiada de la Atena 2004. Un meci foarte tensionat, in care s-au impartit pumni. Gheorghe Ionut a reusit sa castige acest meci, in care ambii pugilisti ar fi meritat medalia de aur;)!


7. Categoria 75 kg: Juratoni Bogdan [Dinamo Bucuresti] - Gavril Ronald [CSM Bacau]
Aceasta finala a oferit cel mai frumos K.O. al competitiei, Gavril Ronald reusind, in repriza a doua, un croseu de stanga direct in barbia adversarului sau.


8. Categoria +91 kg: Ganau Petrisor [Pandurii Tg. Jiu] - Dinu George [CSM Buzau]
Cel mai monoton meci al Galei, a fost finala categoriei +91 kg. Ganau Petrisor, multiplu Campion National, l-a intalnit pe Dinu George, un pusti de 18 ani. Experienta lui Ganau si-a spus cuvantul, acesta dominand meciul si castigand detasat la puncte.

9. Categoria 81 kg: Porcoi Tiberiu [Petrolul Ploiesti] - Bodilcu Ionut [Farul Constanta]
Porcoi Tiberiu, antrenat de unul dintre cei mai cunoscuti antrenori de box romani, Titi Tudor - fostul antrenor al lui Leonard Doroftei, nu a reusit sa-si multumeasca antrenorul. Bodilcu a punctat mai bine si a reusit sa-si adjudece medalia de aur a acestei finale;)!

10. Categoria 91 kg: Bejenaru Constantin [CSM Bacau] - Berariu Nicolae [CSM Suceava]
O finala care a fost dominata categoric de catre Bejenaru, acesta impunandu-se la puncte.

11. Categoria 57 kg: Holiartoc Daniel - Jacheanu Marius
Ultimul meci al Cupei Romaniei, a fost unul foarte frumos, in care Holiartoc s-a impus la puncte, dupa o repriza a treia extraordinar de disputata.2 comentarii:

Anonim spunea...

tare articolul...facem un schimb de link???

Anonim spunea...

ms de colaborare...la titlu pune "TiSport's Blog"

Trimiteți un comentariu

Flag Counter

free counters