Top 8 - Locuri cu nume sumbre!

joi, 4 februarie 2010

Cu siguranta, anumite locuri din lume, au denumiri morbide sau sumbre, dar multe din ele nu au povesti substantiale sau interesante care insotesc originea lor. Cele 10 locuri din top isi trag numele dintr-un anumit motiv. De altfel, aceste locuri sunt asa de sute de ani, ori s-au schimbat in bine sau in rau de-a lungul acestei perioade.


1. Death Valley, Nevada/California, S.U.A.

Situata in Desertul Mojave, "Valea Mortii" este unul din cele mai fierbinti, uscate si neprimitoare locuri de pe Pamant. Death Valley are o suprafata de 3,3 milioane de acri, in care intalnim munti falnici, canioane, nisip, zone sarate, clivaje si o pustietate debordanta.
Cel mai jos punct din America de Nord, il gasim aici, in Bazinul Badwater, unde altitudinea coboara la -282 m sub nivelul marii. Temperatura ajunge de obicei la 37°C, cea mai mare temperatura inregistrata fiind de 57°C, cu doar 0,7°C fata de cea mai mare temperatura inregistrata vreodata.
Primii oameni care au incercat sa traverseze aceasta zona, au fost in perioada Goanei dupa Aur, din California in 1849. Multi din cei care au incercat sa treaca pe aici, nu au mai reusit sa strabata, devenind victime ale conditiilor infernale. In 1933, Valea Mortii a fost transformata in Parc National.





2. Devil's Island, Guyana Franceza

Situata in apropierea coastei Guyanei Franceze, Insula Diavolului a fost o inchisoare coloniala. Inchisoarea principala a fost, de fapt, situata pe continent. Initial, o colonie pentru leprosi, aceasta a functionat ca inchisoare in perioada 1884-1952. Conditiile au fost probabil printre cele mai rele din istoria inchisorilor.
In Kourou, care a fost cea mai mortala tabara pe Insula Diavolului, au murit peste 4000 de prizonieri intr-un interval de 3 ani.
Detinutii au incetat sa mai fie trimisi pe Insula Diavolului, in 1938, iar in 1952 inchisoarea a fost inchisa. Cand publicul larg a aflat de ororile ce se petreceau aici, au fost ingroziti ca o tara civilizata, precum Franta, a acceptat astfel de atrocitati.
Astazi, Insula Diavolului este un muzeu si o atractie turistica.




3. Golgota (Place of the Skull), Ierusalim, Israel

Un loc biblic, Golgota a fost un sit antic situat in afara zidurilor cetatii Ierusalimului din sec. I d. Hr. Se spune ca Iisus a fost crucificat in acest loc, asa cum multi alti condamnati, ai Imperiului Roman, si-au gasit sfarsitul aici.
Exista cateva teorii despre modul in care si-a primit numele de "Locul Craniului", acest deal. Unii cred ca numele se refera la numarul de cranii si oase abandonate care s-au gasit acolo. Altii spun ca dealul stancos seamana fizic cu un craniu. Altii spun ca Golgota fiind un fost cimitir, asa ca in mod natural a primit un nume sumbru.




4. The Death Zone

Aceasta nu este o locatie specifica in sine, ci descrie o altitudine de pe Pamant de peste 8000 m. Unii alpinisti spun ca aceasta zona incepe de la 7600 m. Aproape toate varfurile din "Zona Moarta" se afla in Himalaya si Karakorum. De la aceasta inaltime, oxigenul este atat de rar, incat viata pur si simplu nu poate fi sustinuta. Alpinistii nu se pot aclimatiza la aceasta inaltime, nu pot digera alimente, si fara rezervoarele de oxigen, functiile corpului se deterioreaza intr-un ritm accelerat, ducand la pierderea cunostintei, halucinatii, si in cele din urma moartea.




5. Murder Island, Noua Scotia, Canada

Insulele Tusket se afla in largul coastei provinciei canadiene Noua Scotie. Desi sunt pitoresti si frumoase, zona are un nume misterios, Insula Crimelor.
Povestirile din jurul insulei sunt destul de enigmatice. O poveste spune numele isi are originea din 1735, cand brigada "Baltimore" a descoperit insula plina de sange si pustie, cu exceptia unei femei misterioase descoperite pe tarm. Ea a povestit despre o revolta, urmat de un masacru indian care nu a fost niciodata justificat sau explicat in intregime. Inainte de a se afla adevarul, femeia misterioasa a disparut.
O alta poveste spune despre o epidemie de variola care a lovit o parte a flotei franceze ce stationa in apropierea insulei in jurul anului 1700. Sute de cadavre au fost ingropate pe aceasta insula.





6. Death Sea, Israel/Iordania

Acest loc dintre Israel si Iordania, nu duce lipsa de porecle sumbre sau deprimante. Continutul sau ridicat de minerale, ce o face de zece ori mai sarata decat oceanele lumii, nu permite nici unei vietati sau plante sa traiasca aici, cu exceptia unor bacterii.
Marea Moarta se afla la cel mai scazut punct de pe suprafata terestra, la -396 m sub nivelul Oceanului Planetar. Fiind asa de jos, apa nu se dreneaza, dar se poate evapora lasand o concentratie puternica de minerale. Se estimeaza ca aproximativ 7 milioane tone de apa se evapora zi de zi.





7. Tombstone, Arizona, S.U.A.

In desertul sud-vestic american, orasul Tombstone [piatra de mormant], este un monument al violentei ce era in Vestul Salbatic, lipsit de lege. Violenta si varsarea de sange era o normalitate in Tombstone, cel mai faimos duel fiind cel dintre Wyatt Earp si fratii lui, contra unei bande de criminali. Nu in mod ironic, Tombstone este casa unui numar de cimitire, care sunt obiective turistice de astazi.




8. The Skeleton Coast, Namibia

"Coasta Scheletilor" este numit de localnici ca fiind "Locul facut de Dumnezeu la nervi". Multe schelete au fost acoperite, in timp, de nisip, in timp ce altele sunt complet nevazute, ingropate in mormintele lor de nisip. Vantul si curentii oceanici, stancile si ceata, au dus la disparitia multor nave oceanice de-a lungul timpului, precum si numeroase animale marine, cum ar fi balenele, ale caror oase albite sunt prezente aici, au dat numele de "Coasta Scheletilor".


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Flag Counter

free counters
 
 
 
Un widget cool pentru blogul tau!
Ro2.ro - Promovare si statistici web
Blog
toateBlogurile.ro