Top 5 Orase europene construite pe stanci!

sâmbătă, 6 februarie 2010

1. Santorini, Grecia

Situat la aproximativ 200 km sud-est de Grecia continentala, arhipelagul Santorini, este in esenta, cea ce a ramas in urma unei explozii vulcanice enorme, ce a distrus vechile asezari de pe ceea ce a fost anterior o singura insula.
Frumusetea peisajelor, impreuna cu o viata de noapte dinamica, a facut ca acest oras sa fie una din cele mai fierbinti zone turistice din Europa. Orasul este situat la o inaltime de 300 m deasupra apei, pe stanci abrupte.






2. Ronda, Spania

Orasul Ronda din Spania, din provincia Malaga, este situat intr-o zona muntoasa, la aproximativ 750 m deasupra nivelului marii. Canionul El Tajo, format de raul Guadalevín, are o adancime de 100 m, separa orasul in doua. Cele doua cartiere sunt legate de trei poduri, fiecare dintre ele fiind construite in perioade diferite ale istoriei: podul roman, podul maur si podul construit in secolul al XVIII-lea.





3. Bonifacio, Insula Corsica, Franta

Orasul Bonifacio este situat in partea sudica a insulei Corsica, fiind situat la 70 m deasupra Marii Mediterane. Bonifacio este un mic port pentru iahturi scumpe din intreaga lume.





4. Manarola, Italia

Manarola, situat in regiunea Liguria, din Italia, este cu siguranta unul dintre orasele cu cel mai spectaculos amplasament din Italia.
Atractiile turistice din regiune includ, un traseu celebru de mers pe jos intre Manarola si Riomaggiore (numit Calea Iubirii), trasee montane si degustari de vinuri din podgoriile din zona orasului.





5. Castellfolit de la Roca, Spania

Castellfollit de la Roca este un mic orasel din Catalonia, Spania. Zona urbana este marginita de confluenta raurilor Fluvia si Toronell, intre care se ridica faleza de bazalt pe care este ridicata oraselul. Stanca de bazalt are o inaltime de peste 50 m si o lungime de aproximativ 1 km.


2 comentarii:

AndreiS spunea...

Done!

AndreiS
http://sulugiucandrei.blogspot.com

Ciprian D. spunea...

Te-am adaugat si eu in blogrolul IN ATENTIA CITADELEI SIBIENE.

Zi faina!

Trimiteți un comentariu

Flag Counter

free counters
 
 
 
Un widget cool pentru blogul tau!
Ro2.ro - Promovare si statistici web
Blog
toateBlogurile.ro