The Great Global Warming Swindle [Marea pacaleala despre Incalizirea Globala] vs. An Inconvenient Truth [Un adevar inconvenabil]

luni, 1 februarie 2010

Cand te gandesti la mediu, la poluarea mediului, automat te gandesti la "Incalizirea Globala". Fiecare fenomen natural extrem este pus pe seama efectului de sera.
Fiind o problema care afecteaza intreaga populatie a globului, Incalzirea Globala se bucura de o atentie sporita din partea cercetatorilor din domeniile ce au legatura cu mediul inconjurator.
Filmele urmatoare prezinta insa pareri diferite ale cercetatorilor asupra "Incalzirii Globale", in care o sumedenie de cercetatori incearca sa demonstreze ca acest 'fenomen' este unul influentat de politica sau ca este un fenomen actual cu care omenirea e obligata sa se confrunte; pericolul nu este atat de mare pe cat il considera oamenii sau ca omenirea se indreapta catre extinctie, numai masuri severe de protejare a atmosferei ne pot salva.
Filmul "The Great Global Warming Swindle" incearca sa ne convinga ca Dioxidul de Carbon [CO2] produs de oameni, nu este nici pe departe cel care produce acest efect al Incalzirii Globale. Oamenii de stiinta incerca sa demonstreze prin teorii si date obtinute in urma cercetarilor efectuate de acestia, ca efectul Incalzirii Globale nu este produs de oameni, ci este o consecinta a evolutiei climei Pamantului, in care perioadele reci [glaciare] se intrepatrund cu perioadele calde [interglaciare], iar ca Pamantul trece printr-o perioada normala de incalzire. Cercetatorii combat si filmul lui Al Gore - "An Inconvenient Truth", in care este argumentata cu date stiintifice incalzirea atmosferei in ultimile decenii.
Urmariti filmul si spuneti-va parea... Oare omul este vinovat de "Incalziriea Globale"? Oare ne confruntam cu o schimare normala a climei? Sa ne facem griji asupra evolutiei omenirii? Ne indreptam spre o schimare climatica ireversibila?
Intrebari care asteapta raspunsuri...


The Great Global Warming Swindle





An Inconvenient Truth



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Flag Counter

free counters
 
 
 
Un widget cool pentru blogul tau!
Ro2.ro - Promovare si statistici web
Blog
toateBlogurile.ro